Jonge (amateur) musici van 6-21 jaar kunnen zich t/m 15 juni aanmelden

Klassiek op het Amstelveld (KOHA) creëert al 10 jaar een podium voor klassieke muziek in hartje Amsterdam. Uniek is de combinatie van jonge en professionele musici die samen optreden, waardoor het festival zich heeft bewezen een springplank te zijn voor jong talent. Het Open Podium, waar jonge musici van 6-21 jaar elk jaar de kans krijgen te schitteren, verzorgt op 2 juli 2023 voor het eerst in de geschiedenis van KOHA een geheel eigen dag. Zo krijgt iedereen een kans om zich te presenteren op een van de mooiste en oudste podia van Amsterdam, De Kleine Komedie.

Geen competitie-element 

Al honderden kinderen hebben in de afgelopen 10 jaar op het Open Podium opgetreden. Uniek is dat zowel amateurs als vergevorderde, jonge musici vrij spelen zonder enig competitie-element. Alle musici zijn welkom, leeftijd en aantal jaren ervaring spelen geen rol. Dit maakt het Open Podium en Klassiek op het Amstelveld (KOHA) onmisbaar voor de muzikale educatie van kinderen in Nederlands. De voorstelling is ook van 13:30u – 18.00u open voor publiek; tickets zijn te koop via de website.

Aanmelden t/m 15 juni

Iedereen tussen 6-21 jaar kan zich via de website t/m 15 juni aanmelden om mee te doen voor het Open Podium. KOHA stimuleert kinderen om het door te vertellen aan vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes, om mee te doen of om te komen kijken. Het is een bijzondere kans voor publiek om mee te maken hoe kinderen en jongvolwassenen de eerste stappen zetten op een groot en historisch podium. De Kleine Komedie was ooit een Frans opera theater en programmeert nu vooral cabaret en theater. Daarom is het extra bijzonder dat er met het Open Podium een klassieke muziekprogrammering wordt teruggebracht naar de Kleine Komedie. 

Over Klassiek op het Amstelveld

Toen Tatiana Chevtchouk in 2012 Klassiek op het Amstelveld oprichtte, wilde ze haar droom realiseren: het bieden van een podium aan jong klassiek talent. Na haar 10-jarig jubileum te hebben gevierd zal deze zomer de 11e editie van Klassiek op het Amstelveld plaatsvinden. Dit openluchtfestival van hoog niveau is voor de muziekliefhebber niet meer weg te denken uit het culturele leven van Amsterdam. Klassiek op het Amstelveld zorgt voor verbinding en biedt jong talent een groots podium door ze te laten optreden met professionele musici; zo kent Klassiek op het Amstelveld al vele succesverhalen. Het programma van dit jaar zal later bekend worden, maar er kan nu al worden verklapt dat grote namen als Concertgebouw Kamerorkest, Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen, celliste Maja Bogdanovic, en violiste Diana Tishchenko en het Young Talent Orchestra o.l.v Mikhail Zemtsov zullen optreden.

Over de Kleine Komedie 

De Kleine Komedie is dé plek voor cabaret, kleinkunst en theaterconcerten. Het oudste theater van Amsterdam, met een veelkleurige en roerige geschiedenis. Door de jaren heen hebben namen als Youp van ’t Hek, Hans Teeuwen, Lebbis & Jansen, Micha Wertheim, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, NUHR, Kees Torn, Sanne Wallis de Vries en Maarten van Roozendaal in “de cabarettempel van Nederland” gestaan. De Kleine Komedie is niet meer weg te denken uit het theaterlandschap, en streeft ernaar een theater voor álle Amsterdammers te zijn.

Meer informatie over het Open Podium 

Locatie: de Kleine Komedie, Amstel 56 -58, 1017 AC Amsterdam

Link voor aanmelding: https://forms.wix.com/f/7051627789807518249 

Ticketlink: https://www.klassiekophetamstelveld.nl/details-registrierung/open-podium-2023-1 

Tijden: 13:30u t/m 18.00u 

Adres KOHA: Amstelveld 1, 1017JD Amsterdam

Telefoon KOHA: +31650657301

Website KOHA: www.klassiekophetamstelveld.nl

E-mail: ino@klassiekophetamstelveld.nl

Facebook: https://www.facebook.com/klassiekophetamstelveld  

Instagram: https://www.instagram.com/stichtingkoha/