Services

Wat wij doen.

PR & Media relations

Staat er de opening van een expositiepremière van een voorstelling of een ander nieuwtje op de planning? Dan is PR een onmisbaar deel van je communicatiecampagne. Na 10 jaar ervaring weten we: free publicity genereer je met een goed verhaal. Samen komen we tot de kern van je verhaal en bepalen we bij welke media we de verschillende verhaallijnen gaan uitzetten.

Dit doen wij op projectbasis, maar ook met de lange termijn opbouw van naamsbekendheid hebben wij ervaring. Door onze jarenlange opbouw met perscontacten, journalisten en opiniemakers weten we precies bij wie we moeten zijn, zowel on- als offline.

Arts Marketing

Ook voor een bredere marketingaanpak ben je bij ons aan het juiste adres: van het creëren van een strategie tot het uitrollen van 360º campagnes en genereren en converteren van leads.

Voor elk project stellen wij een uniek team samen van creatives, copywriters en marketeers. Die zetten hun tanden in een outdoor, digital of social campagne – of natuurlijk allemaal. Door onze frisse blik op kunst en cultuur gaan we altijd nét dat stapje verder. Zo hebben we succescases van creatieve activaties, onverwachte kruisbestuivingen en succesvolle (influencer) collabs.

Strategy & Consulting

Heb je al een fijn in-house communicatieteam, maar heb je behoefte aan een sparringpartner? Met 10 jaar ervaring verspreid over verschillende projecten en sectoren (beeldende kunst, muziek, theater), hebben we toegang tot een enorme databank vol ideeën en oplossingen.

Zo bieden we strategische sessies aan om bijvoorbeeld een communicatieprobleem te ontleden, om als basis te dienen voor je PR- en marketingstrategie, of om dieper in te duiken op bijvoorbeeld je merkverhaal voor een rebranding.

Event Management

Kunst en cultuur is beleven, en beleven doe je het beste fysiek, met elkaar. Onze ervaring op het gebied van event management begint bij het organiseren van persevenementen: zo organiseren we voor tentoonstellingen bijvoorbeeld press previews, en voor voorstellingen nodigen we pers uit voor premières.

Ook doen wij het projectmanagement van grotere evenementen van A-Z: in ons netwerk bevindt zich altijd de perfecte locatiecateraar en fotograaf.

Content Creation & Social

Everything is content, wordt ook wel eens gezegd. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Als we eenmaal je verhaal scherp hebben, is het essentieel deze door te vertalen naar content in de vorm van beeld en tekst voor je website, social kanalen en nieuwsbrief.

Onze expertise ligt op het snijvlak waar kunst en 
communicatie elkaar raken: met respect voor de inhoud creëren we pakkende content die opvalt bij de juiste doelgroep.

Art Curation & Collaborations

Bij ArtPublicity hebben we een rijk netwerk aan creatievenkunstenaars en curators. Daarmee hebben we ook alle ingrediënten in huis om tentoonstellingen van hoog niveau te programmeren of om elke ruimte om te toveren tot een verrassende art pop-up.

Ook als je een merknaam buiten de kunst hebt en deze door middel van kunst wil activeren bij de juiste doelgroep: de afgelopen jaren hebben we een aantal mooie cases van geslaagde collaborations en 
kruisbestuivingen.

Contact us anyhow, anytime, anywhere

Heb je vragen, opmerkingen, tips of wil je meer weten over wat wij doen en wie wij zijn? Vul hier het contact formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!